PLEČNIK ŽIVIM IN MRTVIM

49,00 

Opis

PLEČNIK
ŽIVIM IN MRTVIM

PLEČNIKOVA CERKEV ZA BEŽIGRADOM
IN ARHITEKTOVE VIZIJE ZA OBMOČJE POKOPALIŠČA

Ta knjiga je v nekem smislu tiskana verzija dokumentarca »Plečnikov skriti biser«. Fotografije na filmu se namreč prehitro odvrtijo in se ne moremo posvetiti posameznemu zanimivemu dogodku, ki ga je za nas ohranil fotograf.

V želji, da bi pričujoča knjiga ne bila zgolj tiskana verzija filma, je režiser Andraž Arko povabil k sodelovanju štiri avtorje dr. Francija Lazarinija (STAREJŠA ZGODOVINA CERKVE SV. CIRILA IN METODA), dr. Tino Potočnik in dr. Tanjo Simonič Korošak (POKOPALIŠČE NAVJE IN BARAGOVO SEMENIŠČE) in p. dr. Silvina Krajnca (PASTORALNO DELO V ŽUPNIJI OD 1959 DO 2016), da so razširili in poglobili ali dopolnili zgodovinski kontekst, ki ga obravnava dokumentarec, sam pa delo dopolnil z zadnjim poglavjem (ŽIVLJENJE V ŽUPNIJI OD 2016 DO 2022).

Poleg fotografij iz bogatega župnijskega arhiva ter fotografij iz muzejev in arhivov predstavljajo zelo velik doprinos fotografije Petra Nagliča, ki jih je podaril njegov vnuk Matjaž Šporar, medtem ko je za mnoge sodobne poskrbel David Kozamernik.

Naj ta naš poskus zaobjetja zgodovinskih obdobij, prelomnih dogodkov, vsega tega, kar je tudi arhitekt Plečnik želel posvetiti mrtvim, s hvaležnostjo ohranja in predaja spomin naprej živim, da bi se zavedali svojih korenin in iz njih tudi živeli Bogu v čast in slavo.

format 20 × 27 cm
barvni tisk, preko 700 fotografij
432 strani
49 €

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “PLEČNIK ŽIVIM IN MRTVIM”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.