To je to!

8,00 

Šifra: SS1 Kategorija: Oznaka:

Opis

Andraž Arko OFM

Ilustrirala Urša Skoberne

Serafinski svetniki I

Ljubljana 2008

“Filii sanctorum sumus (Sinovi svetih smo)!” nas opominja Sveto pismo in to dokazujejo naši veliki predhodniki, ki nam kažejo pota svetosti, kajti tudi za vsakega od nas je prostor v družbi svetnikov.

Med Frančiškovimi brati se je v 800 letih nabrala velika skupina, ki spremlja “serafskega” očeta v nebeški slavi. Nas pa nagovarjajo s svojimi življenjskimi zgodbami, obenem pa so naši priprošnjiki pri Bogu v nebesih. Kdo ne pozna Antona Padovanskega, ki se mu priporočamo, ko kaj izgubimo in ne najdemo? Kdo pa ve za Benedikta Zamorca iz Palerma? Pa za Simona iz Lipnice?

In zakaj nosijo to ime? Ker se je Frančišku na gori La Verni prikazal angel seraf, ki je nosil podobo križanega in je Frančišek tam prejel Kristusove rane. Zato je vse, kar je povezano s Frančiškom, dobilo pridevek “serafsko” ali “serafinsko”.

Več kot 50 svetnikov izmed Frančiškovih bratov (frančiškanov, minoritov in kapucinov) je predstavljenih v tej slikanici, obljubljeni pa sta še dve, ena s svetimi klarisami in ena s svetimi tretjeredniki.

Format: 72 str., 21 x 30 cm, trda vezava

ISBN 961-6326-69-8

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “To je to!”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.