Duhovne vaje za družine – junij 2019

Nazarje, 14. – 16. 6. 2019

OPIS LOKACIJE?
Na vzpetini Gradišče nad sotočjem Savinje in Drete stoji frančiškanski samostan s cerkvijo Marija Nazaret, katere predhodnica je bila leta 1625 sezidana loretska kapela. V letih 1632 do 1661 so samostan in župnijsko cerkev pozidali iz Bosne pred Turki pobegli frančiškani. Leta 1752 je bila ustanovljena samostanska knjižnica, ki je bila prenovljena leta 1996. Posebnost knjižnice je prvi izvod Dalmatinove Biblije. Od leta 1786 do 2. svetovne vojne je delovala tudi samostanska ljudska šola. Samostan je bil v 17. stoletju znan tudi po lekarni. Sedaj je obnovljen in služi za dom duhovnih vaj. V bližini je samostan klaris.

PRIHOD:
z osebnimi avtomobili v petek 14. junija 2019 do 18. ure. Ob 18.30 bo večerja.

KAJ POTREBUJEM?
Otroci in odrasli bodo potrebovali stvari za osebno higieno, športna oblačila, copate…

VODITELJI:
p. Christian Gostečnik in animatorji za otroke.

PRISPEVEK:
50 € za odraslega (cena na osebo za cel konec tedna – vsi obroki). Za osnovnošolske otroke je prispevek 20 € za cel konec tedna, za predšolske otroke je bivanje zastonj.

VSEBINA:
V petek zvečer ter sobotno in nedeljsko dopoldne bo čas za duhovne vaje, v soboto in nedeljo bo tudi sv. maša, v soboto popoldne pa prosto za družinski izlet!

PRIJAVE:
Po e-pošti: marjan.cuden@rkc.si
Ob prijavi napišite podatke: ime in priimek, poštni naslov in številka prenosnega telefona, termin duhovnih vaj (junij 2019), število odraslih in število otrok.
Prijava je sprejeta, ko jo p. Marjan potrdi po e-pošti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Romanje in študijski dan

pon Apr 1 , 2019
Frančiškovska konferenca, ki povezuje vse redovne ustanove, ki temeljijo na sv. Frančišku Asiškem, vsako leto priredi romanje in študijski dan z naslovom Od Marije do Petra. Letos se bomo zbrali v soboto, 6. aprila 2019, začenši s sv. mašo v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani. Program dneva: 9.00: […]

Morda vas zanima

  • MLADOST in krščanstvo

  • Srečanje DUH ASSISIJA 2022

Najnovejši prispevki